2012. július 23., hétfő

Horthy lepény

Ez az a sütemény, melyet az Én kedves Öcsikém, minden alkalomra kér:) Nem bír betelni vele, de igaza is van, hiszen nagyon finom, és a legjobb benne, hogy kiadós, bár kicsit időigényes. Eredetileg 6 lapos, de mivel így túl magas, nálunk a családban, mindenki 3 laposra készíti, így egy adagból két tepsi sütemény lesz, ugye milyen jó?:) Ha lehet, akkor előző délután, estefelé készítsük el, mert egy éjszaka kell neki, hogy megpuhuljon a krémtől a tészta.
Íme a receptem:


Hozzávalók:

Tészta:
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 3 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 dl tej
Krém:
  • 6 tojás
  • 1,5 l tej
  • 6 ek. liszt
  • 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:

Tészta:

A lisztben elkeverem a sütőport és a cukrot. Hozzáadom a margarint és elmorzsolom benne. Majd a 3 egész tojást is beleteszem és összekeverem. Végül hozzáadom tejet és összegyúrom. (nekem elég volt a 2 dl tej, de a liszttől függ, hogy kevés vagy sok-e a 2 dl). Fél órát pihentetem, majd 6 felé osztom, és egyesével kinyújtom és kisütöm őket. Vigyázat nagyon törékenyek lesznek a lapok!!!

Krém:

A cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet összekverem, majd egy kevés tejjel csomómentesre kikeverem. Hozzáadom a tojássárgjáját, ezt is elkeverem, majd felöntöm a maradék tejjel. A tojásfehérjét habbá verem. Fölforralom, kb. 1-2 percig főzöm, elzárom alatta a lángot, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét belekeverem óvatosan. Még melegen a lapokra kenem, és egy éjszakán át hagyom pihenni. Ez idő alatt a lapok megpuhulnak, majd porcukorral megszórom és kockákra vágva kínálom.

Jó étvágyat!