2012. december 7., péntek

Töltött bundáskenyér

Már sokat hallottam, olvastam róla, gondoltam most már Én is kipróbálom. Adódott ugyanis, hogy egész héten nem ettünk a kenyérből, így volt egy fél kilós szikkadt kenyerem, ami másra már nem jó, de bundás kenyérnek kitűnő. Az a legjobb benne, hogy variálható, mindenki azt tesz bele, amit szeretne, az Én esetemben, amit otthon találtam :) Féltem, hogy mit szól majd hozzá a Párom, mert egyszer már leszavazta, mikor felhoztam, hogy készítek, de nagyon ízlett neki. Úgyhogy mi, bundás kenyér imádók, eme változatot is sokszor fogjuk készíteni :)
Nagyon laktató, így nem kell belőle sok. Ez a mennyiség 4 adagra elegendő.
Íme a receptem:

Hozzávalók:
  • 6 szelet szalámi
  • 1 szelet párizsi
  • 4 szelet sajt
  • ízlés szerint vaj
  • 8 szelet kenyér
  • 5-6 db tojás (mérettől függ)
  • ízlés szerint só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kenyérszeletek mindegyikét megkenem vajjal, a szélére kicsit többet kenve, mert "ragasztóként" is funkcionál. Ezután a 4 kenyérszeletre ráteszem a felvágottakat. Nekem egy párizsis lett, és 3 szalámis. Majd a sajtot is ráteszem (sajnos erről lépésről lemaradt a kép :S). A másik 4 vajas kenyérszeletet ráteszem, és jól összenyomkodom, hogy a szélein a vaj miatt összeragadjon.
A tojás sóval ízesítésem és kicsit felverem. Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítem. Majd úgy járok el, mint a sima bundás kenyérnél, bár itt kicsit óvatosan kell, nehogy szétessenek a szendvicsek.
A tojásba mártom mindkét oldalát, majd megsütöm.
Konyhai papírtörlőre szedem, ami a felesleges olajat beszívja. Majd félbevágva, még meleg, forró teával kínálom.

Jó étvágyat!